Na ez kőkemény! Jakab Péter kegyetlenül kiosztotta Pintér Sándort -mutatjuk

Nem mindig értünk egyet Jakab Péterrel, de ezúttal maximálisan. Mai posztjában határozottan kiáll a tanárokért és nyíltan nekimegy a belügyminiszternek:

Ma az ország számos pontján a tankerület kirúgással fenyegette meg a polgári engedetlenséget hirdető tanár kollégákat. Többek között a szülővárosomban, Miskolcon az egyik legjobb gimnázium, a Herman tanárait is, sőt, ott az igazgatóhelyettest ki is rúgta a tankerület mindenható ura.

Aki számára eddig nem volt világos, miért Pintér Sándor egykori rendőri vezető kapta meg az oktatás területét a kormányban, annak most világossá válhat: fenyegetni, megtörni azokat, akik kiállnak a magyar jövőért.

Innen is üzenem Pintér elvtársnak: a tanárok nem bűnözők, akiket fenyegetni kell.

A tanároknak köszönetet kell mondani, amiért még mindig kitartanak, és éhbérért nevelik, tanítják a gyermekeinket. A magam részéről képviselőként, de legfőképp szülőként köszönöm nekik, hogy a kormány helyett – jobban mondva a kormány ellenében is – küzdenek a minőségi oktatásért, amit nem az veszélyeztet, ha valaki tiltakozik a szétverése ellen, hanem az, ha valaki szétveri. Például az alacsony bérekkel, a rossz munkakörülményekkel, a növekvő és elavult tananyaggal, a diákok és a tanárok terheinek a folyamatos növelésével, vagy épp a tanterem télre tervezett 18 fokos hőmérsékletével.

Pintér elvtárstól és az őt kiszolgáló tankerületi igazgató-elvtársaktól ezért szerénységet és jóval több alázatot kérek, a Hermanos és valamennyi velük együtt tiltakozó kollégának pedig megbecsülést szerte az országban. Megérdemlik, mert amit tesznek, az példát mutat az országnak.

Álljunk ki mellettük!