Novák Katalin már megint túllépett a hatáskörén – ezúttal George Lázár leplezte le, mutatjuk

Néhány hete Novák Katalin Kanadában járt. Hivatalosan ugyan senki sem hívta meg, de a magyar adófizetők pénzéből Hungarian Heritage gálát rendezett Torontóban amelyen kijelentette hogy ő a világ magyarságának, így a „diaszpóra” magyarságának is az elnöke.Vagyis Novák asszony a statisztikák szerinti 1,4 millió amerikai és 300 ezer kanadai polgár államelnöke is, hiszen azoknak magyar felmenőik is vannak és persze „minden magyar felelős minden magyarért”.

Jóbarátom, Mark, itt Kaliforniában született. Büszke apai ági magyar nagyszüleire és az amerikai népszámláláson megjelölte magyar származását is. Ez egy vicc? – kérdezte. Honnan veszi a bátorságot Novák asszony hogy kijelentse hogy ő képviseli azokat az észak-amerikaiakat, akik nem beszélnek magyarul, soha nem voltak Magyarországon, sőt talán azt sem tudják hogy az hol van… de van egy magyar nagyszülőjük? Elmosolyodhatnánk a dolgon, vagy talán legyinthetnénk is, de az un. Diaszpóra Tanács budapesti ülésein ugyanezt blődséget súlykolják.

Andrea Lauer Rice vezetésével az USA-ból is egy (jól fizetett?) csapat bólogat a bizarr „Minden magyar felelős minden magyarért” mantrára és eddig senki sem tiltakozott Novák kijelentésén…Mert azért én kiváncsi lennék hogy akad-e amerikai vagy kanadai polgár aki Novák Katalint tartja államelnökének?

A magam részéről – Not my President!

A fotókon Novák Katalin és a magát az amerikai magyarok képviselőjének kikiáltó Andrea Lauer Rice Orbán Viktorral pózol.