Orbán megígérte, a felesége megírta – íme Lévai Anikó válasza a rezsiszámlájukkal kapcsolatos kérdésre

A miniszterelnök feleségének levele, a parlament november másodiki plenáris ülésén elhangzottakra reagálva, Lévai Júlia tollából, aki kellemes humorral itatja át a véres valóságot:

Tisztelt Országgyűlés, Kedves Férjem!

A rádióból értesültem róla, hogy miközben én békésen otthon üldögéltem, mint magánember, miniszterelnöki férjem a parlamentben az én nevemben tett ígéretet egy hivatalos válasz megírására, ráadásul a megkérdezésem nélkül.

Ezek után a témában még utólag sem kaptam semmiféle hivatalos megkeresést, akár az Országgyűlési Hivataltól, akár a nevemben ígérgetőtől.

Amin egyébként nincs mit csodálkozni, hiszen engem sem az országgyűlés, sem a kormányfő vagy a pártja nem alkalmaz állandó szakértőként vagy szakmai tanácsadóként.

Ezért nekem akkor se lenne kötelességem teljesíteni ezt a feladatot, ha valóban tudnék válaszolni az ellenzéki képviselő által feltett és a miniszterelnökkel közös háztartásunkat, pontosabban háztartásainkat érintő kérdésre, tehát hogy mekkora nálunk az egyhavi rezsi.

De nem tudok, mert nekem erre már rég nincs rálátásom. Családunk pénzügyeit jó ideje egyre több miniszter, államtitkár, lakásügynök, földszakértő, jegyző, jogász, könyvelő valamint stróman, esetleg orosz kém végzi, növekvő létszámmal, és velük nekem nincs módom folyamatosan konzultálni.

Egyébként már azt sem tudhatom pontosan, hogy melyik ingatlan számít a mi szűkebb lakásunknak, hiszen ez is gyakran változik.

Az éppen kormányfői beosztásban dolgozó férjemet pedig csak akkor látom a háztartás közelében, amikor kimegy a konyhába lecsót melegíteni, és közben ott a Trump megcsörgeti.

Ettől azonban én egy pillanatra sem fogom jobban átlátni a rezsinket érintő számlákat, ezért a képviselőnek erről semmit sem tudnék írni. Javaslom, hogy ha őt valóban érdeklik a rezsiköltségeink, akkor vagy várja meg, amíg bármiféle gyanú felmerül, ezek fizetésével kapcsolatban, vagy olyan kérdést tegyen fel a férjemnek, amelyre ő maga is tud válaszolni. Elismerem: ez nem könnyű feladat, de vigaszképp elmondhatom, hogy ezt eddig még nekem sem sikerült megoldani.

Miniszterelnöki beosztású férjemnek pedig erősen javaslom, hogy máskor ne az én nevemet használja fel a bármennyire is idétlen ellenzéki kérdések leszerelésére, viszont hazafelé mindenképp hozzon húsz csomag vécépapírt és legalább tizenöt fogkrémet, mert ezeknek olyan gyorsan fut fel az áruk, hogy célszerű tartalékolni belőlük, mielőtt mások felvásárolják.

Megismételve tehát, hogy tőlem írásos beszámoló rezsi ügyben nem várható (írjon ilyet az országgyűlésnek, akinek két ingatlana van, és egy szállal se több), zárom levelemet.

Mindenkit csókoltatok, sok szeretettel,

Feleség.

(fantasy)

Nemrégiben egy magyar anya írt nyílt levelet Lévai Anikóhoz, az már kevésbé derűs hangulatú, itt azt is megtalálja!