Ez annyira fideszes! -Jönnek a fázós hónapok, de a magyar kaszinókban vidáman pörög tovább a rulettkerék!

Az elmúlt időszakban a kormány több ágazatra is különadókat vetett ki, azonban a Fideszhez ezer szállal kötődő kaszinók tulajdonosai – a koronavírus-járványhoz hasonlóan – ismét mentesültek az intézkedés alól. – írja mai posztjában Márki-Zay Péter a facebook-on.

A kivetett különadókat, arra hivatkozva vetette ki a kormány, hogy ezekben az ágazatokban extraprofit keletkezett. Azt, hogy a kormány milyen szempontok alapján választotta ki az ezeket a szektorokat, azt máig homály fedi. –hívja fel a figyelmet MZP, majd hozzáteszi:

Azt viszont látnunk kell, hogy a kivetett különadót a cégek beépítik a szolgáltatások áraiba, így azokat minden esetben az ügyfelek fizetik meg. Azonban a kaszinókra kivetett különadókat a kaszinók már kevésbé tudták volna áthárítani az emberekre.

A kaszinók nyeresége az elmúlt években az egekbe szökött, azonban a kormány a hozzá közel álló oligarchákat nem kívánja extraprofit adóval sújtani, pedig az ebből befolyó összeget a kormányzat fordíthatná a rezsicsökkentés megszüntetésével nehéz helyzetbe került családok és csőd szélére sodort önkormányzatok megsegítésére, így kevesebbeknek kellene a közelgő hideget kényszermegoldásokkal átvészelniük.fejezi be mondandóját az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje.